Lägg en röst!

Vilken stad ska du besöka i sommar?
 

Helsingborg PDF Print E-mail

Helsingborg ligger alldeles vid Öresunds smalaste del, en sydlig placering i landskapet Skåne, precis vid kusten. Hit är det många som reser på grund utav allt från kultur till affärer och självklart finns det också många hotell. Allt från sådana som är anpassade för par, för familjer och för arbetsresande. Vad du än är ute efter finns det troligen något som passar just dig och dina behov här. På sommaren är Helsingborg en riktigt trevlig stad, det sägs att en weekend i Helsingborg kan återställa de mest vilsna själar?

Lite historia

Helsingborgs långa historia går tillbaka långt till vikingatiden. Helsingborgs strategiska plats där Öresund är som allra smalast gav staden en strategisk position. På medeltiden var staden och Helsingborgs slott bland Nordens mäktigaste fästen och inblandat i mycket av dåtidens maktspel. Under århundradena har Helsingborg varit plats för många konflikter och stridigheter. Krigen som pågick för mängder av år sedan har också gått hårt åt staden och bebyggelsen. Sedan 1700-talet har dock staden levt en relativt fredlig tillvaro och på 1800-talet lyckades Helsingborg hämta sig ordentligt genom att bli en av Sveriges snabbast växande städer som en viktig hamn- och industristad.

Konferenstips

Hotell i Helsingborg som konferenshotell erbjuder sju personliga konferensrum i en kreativ, annorlunda och avslappnande miljö för din konferens i Helsingborg.