Lägg en röst!

Vilken stad ska du besöka i sommar?
 

Halmstad PDF Print E-mail

Halmstad som är residensstad i Hallands län ligger vid Nissans mynning. Det är Sveriges 19:e största tätort och beräknas ha ca 56000 invånare. Staden flyttades till där det ligger idag under 1320 talet och hette ifrån början Brooktorp, men fick snart senare sitt numera mer kända namn Halmstad.

Hotelltipset: Hotell i Helsingborg

Att semestra i Halmstad

Halmstad är verkligen känt för att vara en sommarstad, med sina fina stränder och ett rikt utbud på nöjesliv går ingen uttråkad härifrån.
Årligen så arrangeras bland annat Halmstad Marinfestival. Inträdet är helt gratis.

Du hittar festivalen på längs med Nissans östra sida. Huvudattraktionen är segelfartyg som kommer ifrån Baltic Sail, de brukar vara runt 15-20 stycken riktigt magnifika skepp. Något som även brukar vara uppskattat är att det finns barservering ombord på många av fartygen.

Festival datum i år är 29 juli till och med 1 augusti.

Tylösand

Är nog Sveriges mest kända badstrand och är en sandstrand på över 7km och här hålls även VM-uttagningarna för svenska vindsurfare varje år. Fina restauranger och golfbanor kantar området. Definitivt en plats att besöka om du är här under sommaren.

Stenhuggeriet

Spritkullen

Stenbrottet var aktivt mellan 1876 - 1965 och ger en helt fantastisk miljö att strosa omkring i. Man kan verkligen se framför sig vilka tuffa människor som jobbat här. Tänka sig att stå i kuling en februari morgon nere på klipporna och hugga sten. Men miljön idag är som sagt helt underbar och verkligen värd att kika närmare på